IMG_9883.JPG
Strikkeoppskrifter til hele familien

Fargeblokksjal

50.00

Fargeblokksjal er et trekantsjal med kule grafiske detaljer som strikkes i blokker, ovenfra og ned i en rettvinklet trekant. Hele sjalet strikkes i riller, så det er overraskende enkelt å få til, selv for en nybegynner.

Sjekk gjerne ut emneknaggen #fargeblokksjal på Instagram (du trenger ikke logge inn for å se) for å få garn- og fargeinspirasjon!

Størrelse: ca. 2 meter tvers over, målt etter blokk/vask.

Foreslått garn: En gradient bestående av 6 x 50 gram #tynnorsklammeull eller #tynnorskpelsull håndfarget av Ninapetrina. Hvert hespe består av 187 meter (lamull) eller 175 meter (pelsull) garn. 

Du kan også bruke 6 (eller flere!) like deler annet garn, dersom du ønsker det., slik jeg har gjort på sjalet med oransje og gult som er avbildet her på siden. Da vil størrelsen avgjøres av hvor mye garn du har til hver del og av garntykkelsen. 

Foreslått strikkefasthet: ca. 20 masker pr. 10 cm i rillestrikk.

Foreslått pinne: 2 lange rundpinner på 3,5mm, eller pinner som er ca. 0.5-1 mm tykkere enn det som anbefales til garnet du vil bruke. Du kan fint strikke med enda større pinner også for å få et mer luftig og volumiøst sjal med god isolering. Det er en fordel å ha 2 pinner, slik at maskene fra hver fargeblokk kan hvile når de ikke er aktive (i og med at man strikker i to ulike retninger), men du kan også fint føre maskene over på en tråd eller en annen vaier underveis. 

Den grå modellen som er avbildet her er strikket i fargen «Grå» (lamull) på pinne 3,5.  Modellen med gult og oransje er strikket i Lima fra DROPS.

Legg i handlekurven
IMG_9883.JPG
IMG_2638 2.JPG
7592000288_IMG_0520.JPG
IMG_3191.JPG
IMG_1487.JPG