IMG_9124.JPG
Strikkeoppskrifter til hele familien

Løvfallsjal

50.00

Et delikat sjal med vakre løv omsvøpt av rillestrikk. Perfekt for både svale sommerkvelder og kalde vinterdager!

Sjalet er et trekantsjal (det er formet som en rettvinklet trekant), men det strikkes på skrå. Du starter i den ene siden og øker maskeantallet gradvis etter hvert. Dette beskrives tydelig v.h.a. diagrammene. 
Størrelsen avgjøres av deg og kan justeres etter hvor mye garn du har til rådighet.

Ønsker du garn-/fargeinspirasjon kan du sjekke ut taggen #løvfallsjal på Instagram (du trenger ikke å være innlogget for å se).

Foreslått størrelse: ca. 180 cm tvers over, målt etter blokking. 

Foreslått garn: ca. 700 meter favorittgarn av halvtynn type. Jeg anbefaler å bruke naturfibre, f.eks. ren ull, merino eller silke-/alpakkablandinger. Da holder fasongen seg best etter blokking. 

Foreslått strikkefasthet: ca. 21 masker pr. 10 cm i løvmønster etter blokking.

Foreslått pinne: rundpinner på 3,5mm, eller pinner som er ca. 0.5-1 mm tykkere enn det som anbefales til garnet du vil bruke.

Jeg har brukt ca. 600 meter Tuku Wool Fingering (195 m pr 50 gram) på det grå sjalet som er avbildet her. Det er strikket løst på pinne 3 mm og måler ca. 175  cm etter blokking.

Informasjonen over er basert på mine preferanser, men du kan fint strikke sjalet med andre garntyper og/eller en annen strikkefasthet enn det som er oppgitt. Bruk det garnet du liker best!

Legg i handlekurven
IMG_9124.JPG
IMG_7735.JPG
IMG_9123.JPG
IMG_8704.JPG