IMG_1824.JPG
Strikkeoppskrifter til hele familien

Pompomsjal

50.00

Et gøyalt sjal som strikkes nedenfra og opp, dekorert med massevis av dusker. Bruker du ren ull blir det luftig og varmt, samtidig som at pompomene vil bli tette og holde seg fint. 

Hvis du ønsker garn-/fargeinspirasjon kan du f.eks. sjekke ut #pompomsjal på Instagram  (du trenger ikke logge inn for å se).

Størrelse: ca. 250 cm. målt langs den øvre kanten, men dette justerer du enkelt ved å strikke så langt du selv ønsker/har garn til.

Foreslått garn: Du trenger 100 gram tynn ull til hver stripefarge, samt 150 gram til pompomene. Det er kjekt at ulla har ca. 150-200 meter per 50 gram.

Jeg har brukt et hespe Sølje og et hespe Vilje til hoveddelen, samt gul Ask til pompomene. Alt fra Hillesvåg Ullvarefabrikk.

Du kan selvfølgelig også bruke annet garn!

Foreslått strikkefasthet: ca. 18 masker pr. 10 cm.

Foreslått pinne: Pinne 4 mm, evt 4,5 hvis du strikker stramt. Det er generelt lurt å bruke pinner som er ca. 1-1,5 mm tykkere enn det som anbefales til garnet du vil bruke.

Annet utstyr: En liten duskelager/«pompom maker». Du kan selvfølgelig lage dusker for hånd også, men jeg anbefaler å bruke et hjelpemiddel.

Husk at det er mange ulike måter å lage dusker på og at det finnes utallige hjelpemidler å få tak i. Google har mange gode tips!  

Sjalet som er avbildet her er strikket løst på pinne 4 mm og det måler ca. 280 cm tvers over. Jeg har skylt opp sjalet, strukket det ut og tørket det flatt, men ikke blokket det hardt.

 

Legg i handlekurven
IMG_1824.JPG
IMG_0396.JPG
IMG_2716.JPG
IMG_1827.JPG
IMG_0529.JPG