IMG_2092.JPG
Strikkeoppskrifter til hele familien

Vintervarmtsjal

50.00

Et delikat og spennende asymmetrisk sjal som strikkes diagonalt og felles av med en vakker blondekant. 
Lag gjerne en dusk av restegarnet!

Hvis du ønsker garn-/fargeinspirasjon kan du f.eks. sjekke ut #vintervarmtsjal på Instagram  (du trenger ikke logge inn for å se).

Bruk det garnet du ønsker selv, enten det ullete ull eller sjalgarn som er blankt og glatt. Sjalet blir like fint i en gradient som det blir når det strikkes ensfarget med en kontrastkant. Bruk det garnet og de fargene du liker best!

Beregn uansett minst 450 meter til hoveddelen og 75 meter til kanten dersom du ønsker en størrelse som ligner den som er strikket av Ninapetrinas adventskalendergarn. Ninas fantastiske gradienter i norsk lamull kan bestilles på ninapetrina.no. 
Sjalet kan også strikkes mye større ved å strikke lenger før du starter på blondeavfellingen. Merk at du da vil trenge mer garn til både hoveddelen og avfellingen.

Sjalet ble for første gang utgitt i forbindelse med Ninapetrinas adventskalender 2017. 
Oppskriften er tilgjengelig for alle fra den 1. januar 2018.

 

Foreslått størrelse: ca. 190 cm. målt langs den øvre kanten etter blokking.

Foreslått strikkefasthet: ca. 18 masker pr. 10 cm, etter blokking. Strikkefastheten har i midlertid ingenting å si for konstruksjonen, det er kun størrelsen som vil påvirkes hvis du velger en annen strikkefasthet. Likevel kan du fint bestemme størrelsen selv og avslutte akkurat når du selv vil.

Foreslått pinne: Pinne 4 mm, evt 4,5 hvis du strikker stramt. Det er generelt lurt å bruke pinner som er ca. 1-1,5 mm tykkere enn det som anbefales til garnet du vil bruke.

Legg i handlekurven
IMG_2092.JPG
IMG_7113.JPG
IMG_1273.JPG
IMG_3668.JPG
IMG_3350.JPG
IMG_8231.JPG
collage3.jpg
IMG_7114.JPG
IMG_7111.JPG
collage21.jpg
collage17.jpg